Dovenskab har lært mig at skelne mellem væsentligt fra uvæsentligt – Press Coverage – 1959

Af: Ole Juul

”BORTSET fra Niels Bohr og Victor Borge er uendeligt få danskere kendt af et større publikum udenfor vore grænser. Blandt disse uendeligt få er Finn Juhl. Han er verdenskendt, endda så verdenskendt, at folk i USA og England, Vesttyskland og Italien for øjeblikket ikke er langt fra at spænde ben for hinanden af iver efter at komme til at sidde i hans stole. Finn Juhl er det store navn i dag i international møbelkunst.” 

”Min medfødte dovenskab har lært mig at sondre mellem det essentielle og uvæsentlige indenfor mit arbejde. Jeg har med tiden oparbejdet en evne til meget hurtigt at kunne vurderer, hvorvidt et indfald eller et projekt er værd at fortsætte med, altså at sortere det mindre betydningsfulde fra, inden det når at stjæle min tid for alvor. Og så har jeg en stor støtte i min medarbejderstab, overfor hvem jeg har praktiseret den regel, hver gang vi får en ny opgave at vi diskutere den grundigt igennem, lytte til deres forslag eller protestere, inden vi afstikker de endelige retningslinjer.” Citat FJ

 

37

 

 

 

1959