Høvdingens stol er flottest på bagsiden – Press Coverage – søndag 7. november 1982 Jyllands-Posten

”Samtidig med at Høvdingestolen tager sig storslået ud forfra, er den meget karakteristisk for Finn Juhl stole derved, at dens opbygning ses endnu bedre bagfra. Her kommer hver enkel del i det raffinerede stil til sin ret: Da jeg tegnede Høvdingestolen, vidste jeg præcis, hvor den skulle stå i min egen stue: ved kaminen, så jeg så hen på dens ryg fra min arbejdsplads, fortæller Finn Juhl. Derfor skulle den være pæn bagfra. Stole har jo intet ansigt, når folk sidder i dem. Derimod ses de mere tydeligt fra ryggen, som skal være værd at se på. Og man skal kunne bevæge sig i en stol. Én bestemt stilling kan være behagelig – men ikke hele tiden. Man skal kunne skifte stilling, og derfor er mine stole rummelige.” 

”Jeg har været benådet af Vorherre ved ikke at have gået på skole og lært at tegne møbler – derfor har jeg stået fuldstændig frit. Jeg har gjort, hvad jeg ville jeg har da taget skyldigt hensyn til andres behov, men æstetisk har jeg været helt mig selv” citat Finn Juhl

”Finn Juhl gjorde i som tid oprør mod hele Kaare Klint skolen, med dens fastlagte normer, og det tør siges, at han vakte opsigt med sit originale talent. Om de seneste 10 års danske møbelkunst udtaler han sig meget diplomatisk. ”Måske er det mig, som ikke rigtig er fulgt med. Måske står der et eller andet sted noget godt, som jeg ikke har fået øje på…””

39

 

 

 

1982