Jeg er rig – Press Coverage – 20. november 1952. Dansk familie blad.

”Alle fremskridt, alle forsøg på banebrydende arbejde indenfor kunstens verden, hvad enten det drejer sig om maleri, skulptur, litteratur, musik eller arkitektur, er nær sammenknyttet og har til alle tider påvirket hinanden. En spinkel menuet af Mozart forbinder man uvægerligt med allongeparykker, brusende atlaskskørter og silkebetrukne rokokostole. Den moderne kunst har sit udspring i den kubistiske maleform med stærke farvevirkninger, med cirkler og firkanter. Videreført over den abstrakte skulptur har den påvirket arkitekturen og medført en hel ny opbygning af farve og rum. Men det har for øvrigt ingen værdi at sætte tingende på plads i en udviklingsperiode – først senere tegner perspektivet sig nogenlunde klart.”

”Lige fra jeg som 21-årig flyttede hjemmefra, har jeg interesseret mig for møbler, af den simple grund, at jeg ingen havde, da jeg skulle til at indrette mig. Jeg besluttede derfor at tegne dem selv, og kom lige fra starten i behagelig forretningsforbindelse med en snedker, som siden da har udført mine modeller” citat Finn Juhl

”Jeg har tegnet huse, facader, møbler i uortodoks orden, mangler faktisk kun at lave et bogligkompleks for at have prøvet alt indenfor faget. Det passer mig også bedst at veksle med opgaverne. I det hele taget er det mit mål at  være medvirkende til at give alle brugsgenstande en kunstnerisk form… og så at undgå at blive sat i bås.” Citat Finn Juhl

 

40

 

 

 

1952