Møbler og huse er altid tænkt i sammenhæng – Press Coverage – 7. november 1982

Af: Ninka

”Møbler og huse er selvfølgelig altid tænkt i sammenhæng, jeg har sjældent bygget et hus, hvor jeg ikke også tegnede møblerne. Det fundamentale er selvfølgelig at møblerne er brugbare, det er ikke noget man tegner, fordi man skal se på det, det er noget man tegner, fordi det skal bruges… men man er glad hvis det også er noget, der er værd at se på. Jeg fik aldrig afgangseksamen fra Akademiet, så da jeg manglede den gamle skoletugt, følte jeg mig meget mere fri til at tegne som jeg selv ville. Når mine møbler kaldes skulpturelle er det i en relation til mennesket, som er skulpturelt, men det er jo ikke sådan, at man kan ta’ afstøbninger af et menneske og så lave en stol, fordi en stol skal man kunne bevæge sig i… det er ligesom med en seng. Nogle af de mange berømte stole som også kaldes skulpturelle, er imod et menneskes ryg så man i virkeligheden ikke kan lave det værre rent brugsmæssigt og rent funktionelt… at være skulpturel er langtfra altid en dyd” citat FJ

”Jeg er så fræk at mene, at jeg har kunstneriske intentioner med det, jeg foretager mig. Og jeg har fået lov til som en slags dessert på livets måltid, at studerer kunsthistorie, jeg gør det som en hobby, som en kærlighed, om de græske templer, om Piero della Francesca’s II flagellazione, og engelsk historie …jeg læser hver evig eneste morgen og har gjort det i mange år…. Men ellers er beretningen om mit liv en meget, meget trist historie, der er ingen spændende ulykker af nogen art udover at være den, jeg er… skal jeg virkelig blive ved med at smile til fotografen ? – jeg er jo så grim så der ingen ende er på det… derfor er man jo nødt til at lave nogle pæne ting. ”

21

 

 

 

1982